Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ BLOGGERS:Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΑ BLOGS
--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Η υποθεση του press-gr,ηταν μαλλον η αρχη του τελους,για την ελευθεροτυπια των blogs στην Ελλαδα.Με το προσχημα της προστασιας των πολιτων,η Ελληνικη Κυβερνηση,ετοιμαζει νομοθετικο πλαισιο,με το οποιο τα blogs,θα υπαγονται και θα δινουν αναφορα στο ΕΣΡ,ενω παραλληλα,ολοι οι blooggersθα ειναι υποχρεωμενοινα γραφουν στη κεντρικη τους σελιδα,το ονομα του βασικου διαχειριστη...Πιο συγκεκριμενα,οπως αναφερει και ο Ε.Τ:"Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήραθα έχουν την ευθύνη να αναγράφουνστην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogsπροβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβασητων διωκτικών αρχώνστα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεταιμε πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνοςμιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασηςσε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενεςφωτογραφίες ή το audio και video υλικόπου αναρτάται σε κάποιο blogδημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουνστη δικαιοδοσία του.
ΟΙ ΕΛΛΗΝEΣ BLOGGERSΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

11 σχόλια:

tractatus είπε...

Απο τώρα στα επαναστατικά, λοιπόν...πούσαι νιότη που έλεγες πως θα γινόσουν άλλος;;;;))))
Μαχόμενο σε βρίσκω για νέο στο 'επάγγελμα'.

tzonakos είπε...

Λες να στήθηκε αυτη η ιστορίς του press-gr ( όχι press.gr ) για να πάρουν άλλοθι οι κυβερνώντες να χειραγωγήσουν τα μπλόγκς ;
Ομολογώ οτι το ειχα σκεφτεί μεν αλλα δεν ειναι λίγο τραβηγμένο ;

tractatus είπε...

Τζονάκο κι εγω το σκέφτηκα αυτό απο την πρώτη στιγμή...το γυναικείο μυαλό βλέπεις.Αρκετά ενοχλήθηκε στο σύστημα των ΜΜΕ απο εμάς-έπρεπε να το κάνει ΘΕΜΑ και μάλιστα να το αναλάβει ο καθ' υλην αρμόδιος...ξέρεις ο εκπρόσωπος τύπου προφανώς ;)))τυχαίο; Οσο γι' αυτό τον blogger-δημοσιογράφο που βγαίνει στην ΤV πολύ οργισμένος, πολύ ώρα δεν τον αφήνουν αμίλητοι να βροντάει χέρια, έγγραφα, ποτήρια...σα πολύ σαματάς να γίνεται

tzonakos είπε...

... να δεις που θα τη βγάλει καθαρή ο Κ(λ)αψαμπέλης...

tractatus είπε...

Μάλλον... αλλά θα φανεί

Με Παρρησία είπε...

Ξάφνου η εξουσία μη έχοντας άλλο τρόπο να προφυλαχθεί και να καλύψει τη βαθιά θεσμική κρίση στην οποία έχει περιέλθει καθώς και τη διεφθαρμένη υπόσταση της προσπαθεί να φιμώσει και να εκφοβίσει κάθε τι που δεν ελέγχει [ άλλωστε είναι ο πιό προσφιλής της τρόπος αυτός]. Έτσι χρησιμοποιόντας το κατ' εξοχήν διαπλεκόμενο μέρος της εξουσίας το τέταρτο στη σειρά , τους δημοσιογράφους , θα βάλει χέρι στους bloggers αφού το Internet στην Ελλάδα βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία κατά συνέπεια το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού αφού δεν το χρησιμοποιεί δεν μπορεί να δεί και τα πλεονεκτήματα του έτσι ώστε να πάρει θέση. Μη ξεχνάτε ότι σε πολλές χώρες ξεκίνησε η διαδικασία φίμωσης τέτοιων μέσων ενημέρωσης.

tractatus είπε...

Παρρσησία που ξεκίνησε αυτή η φίμωση που λές; Μήπως εννοείς στην Κίνα και την Κορέα; Για ψάξτο και φέρτο να δούμε, αν γνωρίζεις

Με Παρρησία είπε...

Οι αρχές της Κίνας συνέλαβαν 61 άτομα επειδή εξέφρασαν τις πόψεις τους στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να καταστεί η χώρα η μεγαλύτερη στον κόσμο φυλακή για διαφωνούντες μέσω του διαδικτύου.Η Ιταλική κυβέρνηση εχει την αποκλειστικοτητα στον τσαμπουκά και στο κλείσιμο ιστοσελίδων στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Οι Ιταλοί ενεργούν ακριβώς όπως η ΚΙΝΑ στο θέμα των της ελευθεριας στο διαδίκτυο.Βαφτίζει τις ιστοσελίδες τρομοκρατικές και επεμβαινει η αντιτρομοκρατική αστυνομια χωρις εισαγγελική κάλυψη κλπ.
Η ιταλικη μεθοδολογία θα περάσει προφανως σε όλη την Ευρωπαικη ενωση για να φιμωθουν οι αντίθετες θέσεις,οι Γερμανοι είναι στο πλαι των Ιταλων Ο ΝΕΟΣ ΑΞΩΝΑΣ επι τω εργον.

tzonakos είπε...

Για την Γερμανία που λες Παρρησία έχω πληροφορίες που λένε οτι βγήκε σημερα η αποφαση του ανωτατου συνταγματικου δικαστηριου της Καρλσρουης. Δεν επιτρεπει την Online παρακολουθηση των υπολογιστων.
Αυτο κάτι λέει.

Με Παρρησία είπε...

Ναι κάτι λέει σίγουρα αλλά απ' την άλλη τι να λέει τίποτα. Ο Καπιταλισμός εξουσιάζει το ίδιο το διαδύκτιο ακόμη και η εμφάνιση σοσιαλιστικών νησίδων δεν λέει τίποτα για το σύστημα , είναι ένας πολιτισμός του νού , το διαδύκτιο. Για να πούμε και καμιά σαχλαμάρα Κυβερνοδημοκρατία , και δε μου κάθεται και καλά δηλ. δημοκρατία σε εικονικό χώρο και τόπο για μάς όλους εδώ κι έξω ζούγκλα κι όποιον πάρει ο χάρος?

tzonakos είπε...

Μα ότι γράφουμε και μαθαίνουμε "μέσα" ειναι για χρήση "έξω".
Αλλιως ειναι εικονικό όπως λες.